Sfinții zilei  

Sântul Proroc Naum; Sfântul Cuvios Filaret cel Milostiv (Te Deum)

Rugăciunea zilei

Rugăciune pentru România


„Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Cel care ai venit în lume să ne mântuieşti pe toţi, cu sufletele pline de evlavie, Ţie astfel ne rugăm:

Îndură-te, Doamne, de ţara noastră şi neamul nostru şi ajută să-şi găsească în sfârşit, calea cea dreaptă. Coboară Duhul Tău cel Mângâietor să ne curăţească întinăciunea şi să ne întoarcă inimile la blândeţea şi frica de Tine, Doamne. Luminează, Doamne, minţile noastre, care din pricina amărăciunilor şi umilinţelor, nu văd calea cea dreaptă. Încălzeşte, Doamne, inimile noastre care, învrăjbite de diavol, au uitat să-şi iubească aproapele şi să ierte vrăjmaşilor. Slobozeşte, Doamne, neamul nostru din jugul minciunii, urii, pizmei si egoismului.
Învaţă-ne, Doamne, să ne rabdam unii pe alţii aşa cum Tu ne rabzi pe noi toţi.
Stinge pofta celor care pentru binele lor îşi asupresc semenii.
Încălzeşte-le, Doamne, inimile, tămăduieşte-le rănile şi îmbrăţişează-i în neţărmurita Ta dragoste. Odihneşte, Dumnezeule, sufletele celor care şi-au dat bunul cel mai de preţ pentru credinţă şi dreptate. Cu capetele plecate, genunchii îndoiţi şi inimile frânte, ridicăm această rugăciune către Tine, Doamne, Bunule, şi Ţie îţi strigăm: Auzi-ne, Doamne, şi trimite Mila Ta peste neamul nostru românesc. Că numai a ta este puterea şi mărirea şi numai Tu vei întoarce râurile neamului nostru la matca străbună, ca să se laude numele Tău în veac, al Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, Amin!”

Gândul zilei

„Și chiar de nu voi fi un far, ci o candelă, ajunge. Și chiar de nu voi fi nici candelă, tot ajunge, fiindcă m-am străduit să aprind lumina.”- Nicolae Titulescu

Știai că?

Epigonatul reprezintă un veșmânt ce se folosește în scop liturgic, de formă pătrată sau romboidală, ce se poartă numai pe partea dreaptă cu susținerea unui cordon. În cadrul Bisericii Ortodoxe este purtat de către episcopi sau de anumiți preoți ce au binecuvântarea. Este acordată ca semn de apreciere a strădaniei duhovnicești, de apărare a credinței. Simbolistica acestui veșmânt este cuvântul lui Dumnezeu

Pilda zilei

Cât costă un zâmbet ??!!

Este o zi frumoasă , cu raze de soare…O fetiță privește în vitrina unui magazin,  un colier turcoaz. Intră și-i spune vânzătorului:

– Arătați-mi , vă  rog, colierul de turcoaz! Este pentru sora mea. Îl puteți împacheta frumos?

– Dar… ai bănuți?

Fetița îi dă toți banii pe care îi are. Vânzătorul îi numără.

– Sunt de ajuns? Știți, vreau să fac un cadou pentru sora mai mare. De când a murit mama noastră,  sora are grijă de noi, ne ajută și atât de mult vreau să-i dăruiesc ceva frumos pentru ca ea să zâmbească! Asta e tot ce am! Vânzătorul aduce colierul din vitrină.  Îl împachetează frumos și-i spune:

– Ține…

Fetița zâmbește cu fața senină. Vânzătorul trage cutia înapoi  și-i spune:

– Dar să-l duci cu atenție!

Fetița ia cadoul și aleargă spre casă. Mai târziu,  în același magazin,  intră o altă fată,  mai mare:

– Bună ziua!

– Bună ziua!

– Acest colier a fost cumpărat de aici?

– Da.

– Cât a costat?

– Păi,  oricare dintre produsele din magazinul meu este… o înțelegere între mine și client.

– Dar sora mea avea doar câteva monede! Doar este un colier din turcoaz… Nu ne putem permite așa ceva.

– Ea a plătit cu cel mai mare preț,  mai mult decât ar putea plăti un adult: a dat tot ce avea. A dăruit greutatea unei inimi! A vrut să vă facă să zâmbiți…

Inima se cântărește, are două măsuri: zâmbetul și lacrima!

Lasă un răspuns

Comentariul tău
Numele tău