Sfinții zilei  

Sfintele  Cuvioase Pelaghia și Taisia.

Rugăciunea zilei

Rugăciunea puternică lui Arsenie Boca

„Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mă ca astăzi toată ziua să mă lepăd de mine însumi, ca cine știe din ce nimicuri mare vrajbă am să fac și astfel, ținând la mine, să Te pierd pe Tine. Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca rugăciunea Preasfântului Tău nume să-mi lucreze în minte mai mult decât fulgerul pe cer, ca nici umbra gândurilor rele să nu mă întunece, căci iată, păcătuiesc în tot ceasul. Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întuneric. Patimile au pus umbră pe ochii minții, uitarea s-a întărit în noi ca un zid, împietrind în noi inimile noastre și toate împreună au făcut temnița în care Te ținem bolnav, flămând și fără haină, așa risipind în deșert zilele noastre, umbriți și osândiți până la pământ. Doamne, Cel ce vii între oameni în taina, ai milă de noi și pune foc temniței, aprinde dragostea în inimile noastre, arde spinii patimilor noastre și fă lumină sufletelor noastre. Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, vino și Te sălășluiește întru noi, împreună cu Tatăl și cu Duhul Tău cel Sfânt. Căci Duhul Sfânt se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul și mintea rămân neputincioase. Doamne, Cel ce vii în taină, ai milă de noi, căci nu ne dăm seama cât suntem de nedesăvârșiți și cât ești de aproape de sufletele noastre, și cât ne depărtăm noi prin păcatele noastre. Ci luminează lumina Ta peste noi, ca să vedem lumina prin ochii Tăi, să trăim în veci prin viața Ta. Lumina și Bucuria noastră, slavă Ție! Amin!”

Gândul zilei

„Nu-ți murdări sufletul cu răutate, ci împodobește-l cu virtuți.” – Sfântul Ioan Gură de Aur

Știai că?

Amvonul este definit ca podium sau platformă, aflat la o oarecare înălțime, în partea din stânga, de miazănoapte a bisericii. Frumos împodobit cu sculpturi de lemn sau bronz,  având ca destinație, de tribună pentru rostirea predicilor din cadrul slujbelor religioase. Amvonul simbolizează piatra ce închide mormântul lui Isus, precum și a porumbelului, simbolul Duhului Sfânt. Rugăciunea Amvonului este rugăciunea cu care se încheie Slujba Sfintei Liturghii care este considerată atât o rugăciune de mulțumire, cât și una de cerere, de laudă și de mărturisire a credinței în  Sfânta Treime.

Pilda zilei

 Cum primim răsplata

Un copil făcuse cumpărăturile a căror grijă i-o încredințase mama.
Făcuse totul bine și cu foarte mare atenție.
Pentru a-l răsplăti, vânzătorul de la drogherie luă dintr-un raft o cutie mare de bomboane, o deschise și i-o înfățișă copilului.
– Ia, micuțule!
Copilul luă o bomboană, dar vânzătorul îl încurajă:
– Ia câte îți încap în mânuță.
Copilul făcu ochii mari și îl privi.
– Păi… atunci ia tu în locul meu!
– De ce?
– Pentru că ai mâna mai mare.

Atunci când ne rugăm, să nu ne măsurăm cererile după micimea credinței noastre.
Să ne amintim doar că mâna lui Dumnezeu este cea mai mare.

Lasă un răspuns

Comentariul tău
Numele tău