Sfinții zilei
Sfântul Mucenic Fotie și Anichit
Rugăciunea zilei
O rugăciune pentru mulțumire după Dumnezeiasca Împărtășanie a Sfântului Vasile cel Mare
„Stăpâne, Hristoase Dumnezeule, Împăratul veacurilor și Făcătorul tuturor, mulțumesc Ție pentru toate bunătățile câte mi-ai dat mie și pentru împărtășirea cu Preacuratele și de viață făcătoarele Tale Taine. Deci, mă rog Ție, Bunule și Iubitorule de oameni, păzește-mă sub acoperământul Tău și sub umbra aripilor Tale, și-mi dăruiește, până la suflarea cea mai de pe urmă, cu cuget curat și cu vrednicie, să mă împărtășesc cu Sfintele Tale Taine, spre iertarea păcatelor și spre viața de veci. Că Tu ești Pâinea vieții, Izvorul sfințirii, Dătătorul bunătăților, și Ție slavă înălțăm, împreună și Părintelui și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!”
Gândul zilei
„În fața sfintei icoane sunt două <<oglinzi>> al Împărăției lui Dumnezeu: ochii deschiși din icoană către noi și ochii rugătorului treziți la frumusețea care mântuiește lumea!”- Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos
Știai că?
Sfântul aer este un obiect de cult ce se folosește în cadrul slujirii în care constă o bucată de stofă sau pânză, dreptunghiulară, pictată sau țesută cu chipul Mântuitorului nostru Isus Hristos, cu care se acoperă vasele liturgice.
Pilda zilei
A ne purta crucea noastră
O legendă ne spune că oamenii se aflau odată în drum cu crucile lor şi se osteneau ducând în spate aceste poveri. La un moment dat, unul, crezând că are o cruce prea lungă, luă un fierăstrău şi o scurtă. După un lung pelerinaj ajunseră cu toţii la marginea unei prăpăstii. Niciun pod nu ducea în ţara care promitea veşnică bucurie şi apropierea vizibilă de Dumnezeu. După o scurtă ezitare îşi puseră cu toţii crucile peste prăpastie. Şi iată că tocmai se potriveau. Acela însă care-şi retezase o bucată din cruce stătea aici dezamăgit.