Sfinții zilei

Sfântul Ierarh Emilian Mărturisitorul, Episcopul Cizicului și Miron, episcopul Cretei

Rugăciunea zilei

Rugăciune de iertare a păcatelor a părintelui Arsenie Boca

Iartă-mă, Doamne: Pentru tot ce puteam să văd şi nu am văzut! Pentru tot ce puteam să aud şi nu am auzit. Pentru tot ce puteam să simt şi nu am simţit! Pentru tot ce aş fi putut să înţeleg şi nu am înţeles! Pentru tot ce puteam să conştientizez şi nu am conştientizat! Pentru iertarea pe care aş fi putut să o dau şi nu am dat-o! Pentru bucuria pe care aş fi putut să o trăiesc şi nu am trăit-o! Pentru Lumina pe care aş fi putut să o primesc şi nu am primit-o! Pentru viaţa pe care aş fi putut să o ocrotesc şi nu am ocrotit-o! Pentru visele pe care mi le-aş fi putut împlini şi nu le-am împlinit! Pentru necunoscutul în care aş fi putut să păşesc şi din teamă, nu am îndrăznit să păşesc! Pentru iubirea pe care aş fi putut să o exprim şi nu am exprimat-o! Pentru tot ce puteam să creez bun şi frumos şi nu am creat pentru gloria Ta Doamne şi a Împărăţiei Tale Divine! Pentru tot ce ştiu şi nu ştiu că am greşit, pe Tine Doamne, care Eşti Mila şi Iubirea Infinită, Te rog, iartă-mă şi mă îmbracă cu nesfârşita Ta Iubire şi Lumină! Amin!”

Gândul zilei

„Doamne, eu ca om am greșit, iar Tu ca un Dumnezeu îndurător, văzând neputința sufletului meu, miluiește-mă!”- Rugăciune către Sfântul Ioan Gură de Aur pentru ceasurile nopții

Știai că?

Sfânta Euharistie reprezintă Sfânta Împărtășanie, trupul și sângele Domnului nostru Isus Hristos, reprezentate de vinul și pâinea sfințită. Înainte de a primi Sfânta Împărtășanie, trebuie urmată o perioadă de post, rugăciune și spovedirea păcatelor către părintele duhovnic. De-a lungul anului bisericesc sunt 4 mari posturi în care ne putem mărturisi și împărtășii.

Pilda zilei    

Comoara simplă dar de nepreţuit 

Înnorată era ziua şi întunecată era faţada unei case ce nu avea ferestre. Trist era şi copilul. În fiecare zi umbla dezorientat şi fără ţintă. Se furişa în tăcere în ruinele periculoase sau se juca cu ceilalţi copii, şi ei tăcuţi şi posomorâţi. Cu ochi lipsiţi de expresivitate privea mereu la ceea ce rămânea în mica tarabă. Produsele de panificaţie stăteau expuse în vitrinele magazinului. Copilul venea zilnic pe aici. În fiecare zi de când acest urât război făcuse din acest oraş prietenos unul trist şi neprimitor. Totuşi se întâmplă ceva neobişnuit, ceva despre care nu se auzise în acele vremuri triste: femeia brutarului îl chemă pe copil în magazinul de pâine. Când se întoarse, copilul era transformat: ochii îi străluceau şi el ţopăia de bucurie ţinând ceva la piept; probabil o comoară, sau, oricum, ceva valoros. Cu un zâmbet pe buze îi întinse ceva bunicii: îi dădu o bucată de pâine.

Lasă un răspuns

Comentariul tău
Numele tău