Sfinții zilei

Sfântul Cuvios Chiriac Sihastrul; Sfânta Muceniță Pretronia           

Rugăciunea zilei

Rugăciunea părinților către Sfântul ocrotitor al copilului


„O, Sfinte al lui Dumnezeu (numele), care te-ai arătat vas ales al Duhului Sfânt, tu, care ai fost rânduit de Ziditorul lumii să fii ocrotitor al acestui copil care îţi poartă numele din clipa în care a devenit fiu al Bisericii, luminându-se cu Sfântul Botez! Nu am cuvinte să laud vieţuirea ta cea sfântă, nu mă pricep să-ţi mulţumesc pentru ajutorul pe care i-l dai, dar mărturisesc credinţa mea în puterea ocrotirii tale. Sfinte, care în chip nevăzut îi eşti pavăză împotriva relelor vrăjmaşului, ascultă şi umila mea cerere. Învaţă-l să iubească rugăciunea, Biserica, să-şi iubească aproapele. Învaţă-l să ducă o viaţă curată şi sfântă. Să-i fii alături în toate clipele vieţii sale, în toate bucuriile şi necazurile. Să-i fii povăţuitor tainic până la ultima suflare, iar la Înfricoşătoarea Judecată să mijloceşti la Dumnezeu pentru mântuirea lui ca în vecii vecilor să Îl slăvească pe Atotputernicul Dumnezeu, pe Tatăl, pe Fiul şi pe Sfântul Duh. Amin!”

 Gândul zilei

„Credința nu se teme de rațiune, dimpotrivă, ea o caută și îi acordă încredere, pentru că lumina rațiunii și cea a credinței vin amândouă de la Dumnezeu și nu se pot contrazice între ele!”- Papa Francisc

Știai că?

Predica sau cum mai este aceasta denumită omilia reprezintă,  o parte importantă din Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. Aceasta este ținută de către cel care slujește iar, aceasta prezintă conținutul citirilor din zilei, sărbătorii sau sfântului respectiv.

Pilda zilei

Care este taina curajului tău?

Într-un manuscris vechi se istorisește povestea unei fete care făcea parte din grupul femeilor care îl însoțiseră pe Iisus până la Calvar.
Era o tânără timidă, tăcută și rezervată. La vestea Învierii, ea nu a avut nevoie nici de viziuni, nici de dovezi. A crezut de îndată. Și, cuprinsă de o îndrăzneală cum nu mai cunoscuse, porni în lume să vestească învățăturile lui Iisus. Nu-i mai era teamă. Predica în cetăți și așezări mici. Într-o bună zi, se apropie de ea un bărbat, care fusese adânc mișcat de mărturia ei. Și întrebă:
– Spune-mi, care este taina curajului tău?
– Umilința, așa cum m-a învățat Domnul.
Bărbatul rămase o clipă în tăcere și apoi întrebă iar:
– Și la ce folosește umilința?
– Ca să poți spune primul: ”Te iubesc!”.

Lasă un răspuns

Comentariul tău
Numele tău