Sfinții zilei

Sfântul Mucenic Adrian și soția sa, Natalia.

Rugăciunea zilei

Rugăciunea Sfântului Mucenic Adrian și soția sa, Natalia, ocrotitorii tuturor celor căsătoriți

O, sfinţită pereche, Sfinţilor Mucenici Adrian şi Natalia, fericiţilor soţi şi vitejilor pătimitori! Auziţi-ne pe noi, care ne rugăm vouă cu lacrimi, şi trimiteţi asupra noastră toate cele de trebuinţă sufletelor şi trupurilor noastre, şi rugaţi-L pe Hristos Dumnezeu să ne miluiască şi să facă cu noi după îndurările Sale, ca să nu pierim în păcatele noastre. Aşa, Sfinţilor Mucenici primiţi glasul rugăciunii noastre, şi izbăviţi-ne cu mijlocirile voastre de foamete, de molimă, de cutremur, de potop, de foc, de grindină, de sabie, de năvălirea celor de alt neam şi de războiul cel dintre noi, de moartea năprasnică şi de toate nevoile, necazurile şi bolile, ca pururea fiind întăriţi cu rugăciunile voastre sa preaslăvim pe Domnul nostru Iisus Hristos, Căruia se cuvine toată slava, cinstea şi închinăciunea, dimpreună şi Celui Fără de început al Său Părinte şi Preasfântului Duh, în vecii vecilor. Amin!

Gândul zilei

„Când simți că te doare sufletul, strigă la Maica Domnului că n-a lăsat pe nimeni nemângâiat!”- părintele Ioan Istrati

Știai că?

Ușile diaconești, adică ușile de nord și de sud cele care sunt poziționate de o parte și de alta a ușilor împărătești sunt frecvent folosite de diaconi. Ușa de sud, este pentru intrarea în Sfântul Altar și adesea este pictată icoana Sfântului Arhanghel Gavriil deoarece acesta este „vestitorul” care a adus vestea Maicii Domnului pentru mutarea în ceruri. Ușa de nord, este pentru ieșirea din Sfântul Altar în Sfântul Altar și adesea este pictată icoana Sfântului Arhanghel Mihail cu sabia de foc deoarece acesta este „paznicul” ușilor împărătești     

Pilda zilei

Respectul 

Un om merse odată printr-un lan de grâu. Aici întâlni un ţăran care mergea cu capul descoperit în amiaza mare. Omul îi recomandă să-şi pună pălăria pe cap pentru a nu-l arde arşiţa soarelui, dar ţăranul îi spuse: „Când merg prin lanurile mele de grâu, nu-mi pun pălăria pe cap, pentru că trebuie să am respect faţă de puterea şi acţiunea minunată a lui Dumnezeu, care lucrează aici, în tăcere”.

Lasă un răspuns

Comentariul tău
Numele tău