Sfinții zilei  

Sfinții 33 de Mucenici din Melitina; Sfântul Cuvios Lazăr din Muntele Galisiei

Rugăciunea zilei

Rugăciune de lăsare în voia lui Dumnezeu şi a Maicii Domnului

Doamne, nu ştiu ce să-Ţi cer. Tu singur, ştii de ce am eu nevoie. Tu mă iubeşti mai mult decât mă iubesc eu însumi. Dă-mi mie, robului Tău, să văd ceea ce nu pot să cer pentru mine însumi. Nu îndrăznesc să cer nici crucea, nici mângâierea. Eu doar stau înaintea Ta. Inima mea îți este deschisă. Tu ştii mai bine ce-mi este de folos. Amin!”

Gândul zilei

„De ce oare îngenunchem? Poate pentru a nu ne îngenunchea semenii noștri și a obține adevărata libertate. Cât de multă liniște ne oferă rugăciunea în genunchi!”- Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos

Știai că?

Puterile sunt a cincea ceată îngerească care îndeplinesc neîncetat și fără odihnă voia Domnului. Aceștia stăpânesc tot universul de la planete până la stele, oferă oamenilor parte din harul Duhului Sfânt și darul facerii de minuni. Ajută creștinii să împărtășească cuvântul lui Dumnezeu și să aibă răbdare în necazuri.

Pilda zilei

Putinţa de a aştepta

Un om pregătise bine ţarina sa, o arase şi o însămânţase. După câteva săptămâni omul se miră de ce plantele cresc cu greutate. În grădina vecinului său totul era verde, plantele erau mari, la el însă nu, erau mici. De la o zi la alta nerăbdarea sa creştea. De griji nici nu mai putea dormi. În cele din urmă îi veni o idee ciudată. Alergă la lotul său de pământ şi începu să tragă încet-încet plantele în sus. Aceasta era desigur o muncă migăloasă, dar în sfârşit termină. Spre casă se întâlni cu vecinul său şi-i povesti cum a ajutat el plantele să crească mai repede. Vestea aceasta a stârnit curiozitatea sătenilor. Au alergat cu toţii la ţarină şi au constatat, cu stupoare, că toate plantele erau… veştejite.


Nerăbdarea (graba) întotdeauna strică treaba!

Lasă un răspuns

Comentariul tău
Numele tău