Sfinții zilei

† Sfântul Ierarh Grigorie Dascălul, Mitropolitul Țarii Românești, Sfântul Sfințit Mucenic Eusebiu, Episcopul Samosatei.

Rugăciunea zilei

Rugăciune de mulțumire

Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Dumnezeu milostiv și îndurător, a cărui dragoste pentru oameni nu are margini; mă închin gloriei Tale cu teama și cuvioșie, ca să-Ți mulțumesc pentru tot ce mi-ai dat, mie robului Tău.
Glorie Ție Doamne, Te laud și îți cânt, Stăpâne și Binefăcătorule.
Din nou îngenunchez în fața Ta, ca sa îți mulțumesc pentru mila și bunătatea Ta, și mă rog ca și de acum înainte să faci minuni pentru mine, pentru ca dragostea mea pentru Tine, și pentru semenii mei să crească.
Scapă-mă de toate relele și de toate nevoile.
Dă-mi liniște și pace, în toate zilele mele, ca să pot mulțumi Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și în vecii vecilor.
Amin.

Gândul zilei

,,Sufletul curat, dacă va privi în el însușii, Îl va vedea, ca într-o oglindă, pe Dumnezeu.’’ -Sfântul Ierarh Atanasie cel Mare

Știai că?

Mătania este înclinare până la pământ, plecăciune adâncă în semn de respect, venerație și de pocăință.

Pilda zilei

Durerea ne curăţeşte. Omul este cu adevărat om în durere. În bucurie el se schimbă, devine altcineva. Însă când suferă, devine ceea ce este el cu adevărat. Şi aceasta este, prin excelenţă, calea prin care omul se apropie de Dumnezeu. El îşi dă seama de slăbiciunea sa. De multe ori, când se află în slavă şi bucurie, omul se simte „buricul pământului”, sau, dacă vreţi, centrul universului. „Nu mai există nimeni în afară de mine!” În durere şi mâhnire, omul se simte ca o furnică neînsemnată în univers, simte că depinde întru totul de altcineva, iar atunci caută ajutorul lui Dumnezeu şi doreşte ca Acesta să-i fie alături. Aceia dintre noi care am suferit dureri sufleteşti sau trupeşti ştim că niciodată nu ne-am rugat atât de fierbinte, atât de bine şi de îndelung, ca atunci când am fost pe pat de boală sau când ne-a încercat o foarte grea întristare sufletească. Pe câtă vreme atunci când avem totul, uităm de rugăciune, de post şi de multe altele. De aceea îngăduie Dumnezeu durerea.

Părintele Epifanie – Vieţi si cuvinte de învăţătură ale bătrânilor, Editura Sophia

Lasă un răspuns

Comentariul tău
Numele tău