Sfinții zilei

Sfânta Muceniță Agripina și Sfântul Sfințit Mucenic Aristocleu preotul

Rugăciunea zilei

Rugăciune pentru binefacerile primite de la Dumnezeu

Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Dumnezeule a toata milostivirea și îndurarea, Care ai nemăsurată milă, nespusă și neajunsă iubire de oameni, căzând acum către a Ta slavă, cu frică și cu cutremur, aduc Ție mulțumire pentru binefacerile de care m-ai învrednicit pe mine, nevrednicul robul Tău. Te slăvesc, Te laud și Te cânt ca pe un Domn, Stăpân și făcător de bine. Și iarăși căzând înaintea Ta, îți mulțumesc și cu smerenie mă rog nemăsuratei și negrăitei Tale milostiviri, ca și de acum înainte să-mi dăruiești faceri de bine, ca să sporesc în dragostea de Tine și de aproapele meu. Izbăvește-mă de tot răul și necazul. Dăruiește-mi liniște. Și mă învrednicește ca în toate zilele vieții mele totdeauna mulțumire să-Ți aduc și să grăiesc și să cânt cele preabune Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Gândul zilei

,,Când treci pe lângă un spital, să îți faci cruce de trei ori. O dată pentru bolnavii care zac în spital. Odată pentru însoțitorii lor, cei dragi care sunt cu ei. Și o dată pentru tine, că ești sănătos și nu zaci în spital!’’- Sfântul Paisie Aghioritul

 Știai că?                              

Acatistul este o slujbă bisericească sau un imn pentru Sfânta Fecioară, Isus Hristos sau sfinții. De asemenea, aceasta este o listă cu numele apropiaților, ce se oferă preotului pentru a-i pomeni la sfintele slujbe. Acatistul este de două feluri, pentru vii și adormiți.

Pilda zilei

Barca albastră

Un bărbat a fost rugat să vopsească o barcă.
Și-a adus vopseaua și pensulele și a început să vopsească barca de un r albastru intens , așa cum a cerut proprietarul.

În timp ce vopsea, a observat că barca are o gaură și a reparat-o cu calm.
Când a terminat, și-a primit banii și a plecat.

A doua zi, proprietarul bărcii s-a dus la cel care îi vopsise barca și i-a prezentat un cec , mult mai mare decât plata pentru munca depusă.

Pictorul a fost surprins și i-a spus:
„Mi-ați plătit deja pentru pictarea bărcii, domnule !!!”.

„Dar acest lucru nu este pentru vopsea. Acesta este pentru repararea găurii din barcă.”

„Ah! Dar a fost un serviciu atât de mic … cu siguranță nu merită să-mi plătiți o sumă atât de mare pentru ceva atât de nesemnificativ”

„Dragul meu prieten, nu înțelegi. Lasă-mă să-ți spun ce s-a întâmplat: Când te-am rugat să pictezi nava, am uitat să menționez gaura.

Când barca s-a uscat, copiii mei au luat barca și au plecat la pescuit. Ei nu știau că există o gaură.

În acel timp , eu nu eram acasă.
Când m-am întors și am observat că au luat barca, am fost disperată pentru că mi-am amintit că barca avea o gaură, și mi-am făcut griji pentru ei.

Imaginați-vă ușurarea și bucuria mea când i-am văzut întorcându-se de la pescuit.
Așadar, am examinat barca și am constatat că ați reparat gaura. Vezi, acum, ce ai făcut?
Mi-ai salvat viața copiilor! Nu am destui bani ca să plătesc pentru mica ta faptă bună”.

Întotdeauna puneți un strop de iubire și atenție în toate lucrurile pe care le faceți, acea milă în plus poate pe care o arăți celorlalți poate salva viața cuiva…

Indiferent cine, când sau cum, continuați să susțineți, să sprijiniți, să ștergeți lacrimile, să ascultați cu atenție și să reparați cu atenție toate „spăriturile” pe care le găsiți în barca vecinului.

Nimeni nu știe când cineva are nevoie de noi. Pe parcurs, este posibil să fi reparat numeroase „găuri pentru bărci” pentru diverse persoane fără să-ți dai seama câte vieți ai salvat.

Prețuiește și iubește viața, om bun.

Lasă un răspuns

Comentariul tău
Numele tău