Sfinții zilei  

Sfânta Mare Muceniță Eufimia; Sfânta Muceniță Meletina și Ludmila

Rugăciunea zilei

Apărătoare Doamnă

„Apărătoare Doamnă, pentru biruința mulțumire, izbăvindu-ne din nevoi, aducem ție, Născătoare de Dumnezeu, noi robii tăi. Ci ca ceea ce ai stăpânire nebiruită,
izbăvește-ne pe noi din toate nevoile, ca să-ți strigăm ție: Bucură-te Maică, pururea Fecioara!
Amin!”

Gândul zilei

„Un singur lucru trebuie să ne mâhnească și să ne îndurereze: păcatul!”- Sfântul Ioan Gură de Aur

Știai că?

Arhiepiscopul este episcopul unui scaun episcopal. Un episcop este binecuvântat pentru a fi arhiepiscop de către Sfântul Sinod și instalat tot de acesta în cadrul unei Sfinte Liturghii. Arhiepiscopul, mitropolitul, episcopul și patriarhul, din punct de vedere sacramental, sunt toți egali deoarece, fiecare dintre aceștia sunt episcopi prin hirotonie.

Pilda zilei

Lumina soarelui, Lumina Lui

Într-o seară, un copil l-a întrebat pe părintele său:
– Tată, spune-mi, te rog, cum se face că unii oameni sunt buni şi alţii răi. De ce nu-s toţi la fel?
– E, băiatul meu, vezi tu, toţi oamenii sunt fiii lui Dumnezeu. Şi aşa cum Dumnezeu ne iubeşte pe toţi, la fel trebuie şi noi să ne iubim unii pe alţii, fiindcă dragostea Domnului este ca şi lumina soarelui. Nu ne luminează şi ne încălzeşte soarele pe noi toţi, buni şi răi laolaltă? Nu?
Sufletele noastre ar trebui să fie pline de bunătate şi iubire. Dar, vezi tu, păcatele fiecăruia sunt asemenea norilor ce nu lasă razele binefăcătoare ale soarelui să treacă. Păcatele sunt norii ce ne întunecă sufletul. Cu cât ai mai multe păcate, cu atât sufletul tău este mai întunecat şi lumina dragostei lui Dumnezeu nu-ţi poate pătrunde în inimă.
Sufletul omului este bucăţica de cer pe care fiecare o poartă în el. Pe acest cer trebuie să strălucească Soarele iubirii – Dumnezeu. Fiul meu, să te fereşti de păcate, căci acestea se adună şi îţi întunecă viaţa, te fac rău şi egoist. Cel ce-şi păstrează, însă, sufletul curat, se bucură mereu de dragostea Domnului, de linişte şi fericire. „Nimic nu este atât de firesc pentru noi ca a fi în comuniune cu alţii, a avea nevoie unii de alţii şi a ne iubi unii pe alţii”.

Lasă un răspuns

Comentariul tău
Numele tău