Sfinții zilei

Așezarea în raclă a cinstitului brâu al Maicii Domnului

Rugăciunea zilei

Rugăciunea „Cuvine-se cu adevărat”

„Cuvine-se cu adevărat să te fericim, Născătoare de Dumnezeu, cea puru­rea fe­ricită și prea nevinovată și Maica Dumne­zeului nostru. Ceea ce ești mai cinstită decât heruvimii și mai mărită fără de ase­mănare decât serafimii, ca­re fără stri­că­ciune pe Dumnezeu Cu­vântul ai născut, pe tine, cea cu ade­vărat Năs­cătoare de Dumnezeu, te mărim. Amin!”

Gândul zilei

„Când simți că te doare sufletul, strigă la Maica Domnului, că n-a lăsat pe nimeni nemângâiat.” – Părintele Ion Istrati

Știai că?

Crucea pectorală este pecetea de mărturisire a credinței din inimă. Purtarea sfintei cruci simbolizează biruirea diavolului. Din cele mai vechi timpuri credincioși au purtat câte o mică cruce la gât în semn de ocrotire, ca toiag de sprijin în viața lor. Crucea pectorala purtată din vechime a devenit însemn al slujirii și lucrări arhierești. Aceasta poate fi făcută din materiale deosebite, simple sau împodobite cu pietre prețioase și cu decorațiuni în email. În cadrul Bisericii Ortodoxe Române, toate personalitățile bisericești, de la diacon, preot până la patriarh poartă crucea în semn de iubire pentru Hristos.

Pilda zilei    

Privegheați și vă rugați

Odată, pe când umbla Dumnezeu cu Sfântul Petru pe pământ, intrând ei într-un sat, pe casa cea mai frumoasă văzură un duh necurat șezând pe acoperiș și dormind.
Doamne, ce înseamnă asta? Întrebă Sfântul Petru.
– Înseamnă – răspunse Dumnezeu – că oamenii din casa aceasta trăiesc în fărădelegi și nepăsare de cele sufletești. De aceea duhul necurat doarme liniștit. Nu se teme de primejdie, pentru că îi are în mâna lui.
Mai mergând ei, iată în jurul unei căsuțe, mici și sărace, 100 de duhuri necurate străjuind și frământându-se.
– Ce înseamnă asta, Doamne? Întrebă Sfântul Petru.
– În căsuța aceasta – răspunse Dumnezeu – trăiesc doi soți care au apucat pe calea mântuirii sufletești. Căsuța lor este plină de rugăciune, de dragoste, de bună înțelegere și de râvnă pentru cele sufletești. De aceea diavolul își dă toată silința să strice mântuirea lor. Aici și-a îngrămădit el greul atacului, pentru că aici se vede în primejdia de a pierde două suflete.

Lasă un răspuns

Comentariul tău
Numele tău