Sfinții zilei

Sfântul Mucenic Calinic, Veniamin și Mamant; Sfânta Muceniță Teodota cu fiii săi

Rugăciunea zilei

Rugăciunea către Sfântul numelui pe care îl porți

„Roagă-te lui Dumnezeu pentru mine, Sfinte plăcutule al lui Dumnezeu (numele Sfântului al cărui nume îl porți), că eu cu osârdie alerg către tine, cel grabnic ajutător și rugător înaintea lui Dumnezeu pentru sufletul meu.”

Gândul zilei

„Urcușul către mântuire încet, dar sigur, este să fii azi mai bun decât ieri și mâine mai bun decât azi!”- Mitropolitul Bartolomeu Anania

Știai că?

Octoihul reprezintă o care a bisericii ortodoxe, care are integrat cântările fiecărei zile din săptămână  pe 8 glasuri, fiecărei săptămâni consacrându-i-se câte un glas succesiv. Traducerea din limba greacă înseamnă opt tonuri. Acesta a fost compus în secolul al VIII-lea de către Ioan Damaschinul, teolog bizantin.

Pilda zilei

În timpul unei farse, un elev a lipit pe spatele colegului său o hârtie pe care scria „sunt prost” și a rugat pe restul clasei să nu-i spună băiatului. Astfel, copiii au început să râdă încontinuu… A venit ora de matematică, iar profesorul a scris o problema dificilă pe tablă. Nimeni nu a putut să o rezolve, cu excepția băiatului etichetat. Pe fondul chicotelilor inexplicabile, a mers la tablă și a rezolvat problema. Profesorul a cerut clasei să îl aplaude și să îi ia hârtia de pe spate. Apoi le-a spus tuturor:

-De-a lungul vieții, oamenii îți vor pune etichete cu multe cuvinte urâte și neadevărate pentru a îți opri progresul! Dacă colegul vostru ar fi știut despre eticheta voastră, cu siguranță nu s-ar fi ridicat să răspundă la întrebare! De aceea, tot ceea ce trebuie să faci în viață, este să ignori etichetele pe care ți le pun oamenii și să profiți de fiecare oportunitate de a învăța,  a crește și  a progresa! Un alt lucru trist, este că acest elev nu a avut printre voi niciun prieten loial, care să ii fi spus despre etichetă, sau să i-o fi dat jos.

Concluzii:

-Nu contează câți prieteni ai, contează loialitatea lor! Loialitatea e testul adevăratei prietenii!

-Dacă nu ai prieteni sinceri, care să te apere pe la spate, care să te vegheze, să te protejeze și cărora să le pese cu adevărat de tine, îți este mai bine singur!!!

Lasă un răspuns

Comentariul tău
Numele tău