Sfinții zilei

Sfântul Cuvios Samson, primitorul de străini, Sfânta Mironosiță Ioana.

Rugăciunea zilei

O rugăciune a părintelui Arsenie Boca

Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca astăzi toată ziua să am grijă să mă leapăd de mine însumi, că cine știe din ce nimicuri mare vrajbă am să fac, și astfel, ținând la mine, Te pierd pe Tine.

Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca rugăciunea Preasfânt Numelui Tău să-mi lucreze în minte mai repede decât fulgerul pe cer, ca nici umbra gândurilor rele să nu mă întunece, că iată mint în tot ceasul.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întuneric. Patimile au pus tină pe ochiul minții, uitarea s-a întărit în noi ca un zid, împietrind inimile noastre și toate împreună au făcut temnița în care Te ținem bolnav, flămând și fără haină, și așa risipim în deșertăciuni zilele noastre, umiliți și dosădiți până la pământ.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Pune foc temniței în care Te ținem, aprinde dragostea Ta în inimile noastre, arde spinii patimilor și fă lumină sufletelor noastre.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Vino și Te sălășluiește întru noi, împreună cu Tatăl și cu Duhul, că Duhul Tău cel Sfânt Se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul și mintea noastră rămân pe jos neputincioase.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că nu ne dăm seama ce nedesăvârșiți suntem, cât ești de aproape de sufletele noastre și cât Te depărtăm prin micimile noastre, ci luminează lumina Ta peste noi ca să vedem lumea prin ochii Tăi, să trăim în veac prin viața Ta, lumina și bucuria noastră, slavă Ție. Amin.

Gândul zilei

,, Cât și cum ai iubit ieri, atât de mare și frumos ești azi.’’ – Părintele Arsenie Papacioc

Știai că?

Aleluia reprezintă exclamația ce apare sub formă de refren de cinstire și laudă în cadrul cântecelor bisericești

Pilda zilei

,,Rugăciunea cea mai puternică este rugăciunea scurtă, care se face din adâncul inimii, cu suspine și lacrimi, după mărturia Sfintei Scripturi care zice: «Dintru adâncuri am strigat către Tine, Doamne, Doamne, auzi glasul meu!» (Psalmul 129, 1). Cu această rugăciune smerită s-au rugat tâlharul pe cruce (Luca 23, 42), femeia cananeancă (Matei 15, 22), apostolii, în vremea furtunii pe area Galileii (Matei 8, 25), orbii din Ierihon (Matei 20, 30-33), leprosul (Marcu 1, 40-41).” (Arhim. Cleopa Ilie)

Lasă un răspuns

Comentariul tău
Numele tău