Sfinții zilei

Sfinții  Mucenici Chiric și Iulita; Sfântul Vladimir, luminătorul Rusiei.

Rugăciunea zilei

 „Ca un neguţător ce caută alesele mărgăritare te-ai făcut, Sfinte cneazule Vladimir, că pe slujitorii tăi la Ţarigrad trimiţând, după credinţa cea dreptslăvitoare, aflat-ai pe Mărgăritarul cel fără de preţ Hristos. Şi ca pe un alt Pavel te-au aşezat pe tine, spălând în scăldătoarea botezului orbirea ta cea trupească şi cea duhovnicească. Pentru aceasta prăznuim pomenirea ta şi cerem ţie ca să te rogi pentru toţi creştinii dreptslăvitori ai Rusiei, şi pentru noi, fiii tăi duhovniceşti.”

Fragment din cartea „Căsătoria, cale spre sfințenie. Viețile sfinților căsătoriți”, Editura Sophia

Gândul zilei

”Luminătorul trupului este ochiul; de va fi ochiul tău curat, tot trupul tău va fi luminat.”

                                                                                                                      Matei 6,22

Știai că?

Anafura reprezintă bucățele de prescură, de pâine, sfințite care se împart credinceoșilor.

Pilda zilei

Harnicul, leneşul şi…ispitele

Într-o dimineaţă, un băiat s-a dus la bunicul său şi l-a întrebat:
– Bunicule, mereu spui că trebuie să fugim de păcate, dar cum să mă feresc eu de ispite?
– E, nepoate, ia spune-mi tu mie, dacă un om ar vrea să vâneze o pasăre şi ar vedea chiar deasupra sa una zburând, iar ceva mai încolo, o alta stând pe creanga unui pom, în care din ele crezi că ar trage cu puşca?
– Bineînţeles, bunicule, că vânătorul şi-ar îndrepta arma spre pasărea ce stă pe creangă. Sunt mai multe şanse să o nimerească pe cea care stă, decât pe cea care trece ca săgeata prin aer.
– Păi, vezi, băiatul meu…! Tot aşa sunt şi oamenii, asemenea păsărilor. Când eşti muncitor şi harnic, când eşti mereu preocupat să faci cât mai mult şi mai bine, atunci diavolul nu poate să te atingă cu ispitele sale. Dar pe omul leneş şi delăsător, diavolul cu uşurinţă îl ispiteşte, iar el cade imediat în păcat.
Omul nu a fost făcut de Dumnezeu ca să stea şi să piardă timpul, la voia întâmplării, ci să caute mereu să muncească cu spor şi cu tragere de inimă, fiindcă doar aşa va afla linişte şi bucurie în viaţă.

„Mâinile la muncă, mintea şi inima la Dumnezeu!”

Lasă un răspuns

Comentariul tău
Numele tău