Sfinții zilei

† Cinstirea Sfintei Icoane a Maicii  Domnului  Îndrumătoarea de la Mânăstirea Neamț; Sfântul Sfințit Mucenic Pangratie, Episcopul Tavromeniei

Rugăciunea zilei

Rugăciune la icoana Maicii Domnului „Îndrumătoarea”

Ceea ce eşti Izvor a toată înţelepciunea îndrumă paşii noştri pe cărarea mântuirii, Stăpână, căci numai tu ai purtat în pântecele tău şi ai născut pe Cel Ce a luat firea neputincioasă a lui Adam ca s-o înnoiască şi să o aşeze pe scaunul slavei cereşti. În braţele tale ai purtat cu cuviinţă dumnezeiască pe Soarele dreptăţii, Cel Ce cu razele iubirii Sale de oameni luminează inimile celor ce se nevoiesc pe calea dobândirii virtuţilor. Pe Acesta roagă-L, Fericită, să ne dăruiască îndurările Sale, iertând nedreptăţile noastre şi aşezându-ne la limanul vieţuirii curate.

Gândul zilei

,,Dumnezeu nu răsplătește fapta și rezultatul ei, ci stăruința ta!’’- Părintele Gheorghe Calciu

Știai că?

Cele 10 porunci – Decalogul:

1.  Eu sunt Domnul Dumnezeul Tău; să nu ai alți dumnezei afară de Mine.
2.  Să nu-ți faci chip cioplit, nici altă asemănare, nici să te închini lor.
3.  Să nu iei numele Domnului Dumnezeului tău în desert.
4.  Adu-ți aminte de ziua Domnului și o cinstește.
5.  Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta, că bine să-ți fie și mulți ani să trăiești pe pământ.
6.  Să nu ucizi.
7.  Să nu fii desfrânat.
8.  Să nu furi.
9.  Să nu ridici mărturie mincinoasa împotriva aproapelui tău.
10. Să nu poftești nimic din ce este al aproapelui tău.

Pilda zilei

Cheia de sub covor

     O femeie  săracă , trăia într-o situație dezastruoasă împreună cu nepoata sa foarte bolnavă.

Starea copilei se înrăutățea pe zi ce trecea nemaiavând medicamente , dar nici bani să cumpere altele. Cu multă durere în suflet, bunica, hotărî să o lase singură pe nepoțica ei și să meargă la oraș să caute ajutor. La singurul spital public din regiune i s-a spus că medicii nu se pot deplasa la domiciliu şi că ea trebuie să o aducă pe fată pentru a o examina.  Era disperată pentru că ştia că nepoata ei, nici măcar nu se putea ridica din pat. A plecat şi trecând pe lângă o biserică, hotărî să intre. Câteva doamne stăteau în genunchi spunându-şi rugăciunile.  Îngenunche şi ea. A auzit rugăciunile acelor femei şi când a avut ocazia a spus şi ea cu voce tare :

 – Bună, Doamne, sunt eu, Maria! Uite Doamne, nepoata mea este foarte bolnavă. Eu aş vrea să mergi la ea şi să o vindeci. Te rog Doamne, notează adresa! Doamnele erau foarte surprinse de asemenea rugăciune şi continuau să asculte.

-Este foarte ușor, zise ea, doar trebuie să urmezi un drum de piatră şi după ce treci un râu cu un pod, trebuie să mergi pe o cărare de pământ. Treci de magazinul de cadouri. Casa mea este ultima colibă din aia, mai dărăpănată.

 Celelalte doamne erau foarte atente la această rugăciune și se abțineau să nu râdă. Ea continuă :

– Uite Doamne, uşa este încuiată, dar cheia se află sub covorul roșu de la intrare. Te rog, Doamne, tratează-mi nepoțica. Mulțumesc.

Şi când toate acele doamne credeau că a terminat, Maria mai adăugă :

– Ah, Doamne, te rog, nu uita să pui cheia la loc sub covor că dacă nu, nu voi putea intra în casă. Mulțumesc, mulțumesc mult Doamne!

  După ce doamna Maria plecă, celelalte doamne începu să murmure spunând :

– Cât de deplorabil este să vezi persoane care nici măcar nu știu cum să se roage! ! !

Când doamna Maria a ajuns acasă nu mai putea de bucurie văzându-şi nepoțica stând pe podea și jucându-se cu păpușile.

– Deja te-ai ridicat din pat ! strigă ea. Şi copila privind-o cu seninătate, i-a spus :

-Un medic a fost aici, bunico! Mi-a dat un sărut pe frunte și mi-a zis că o să mă fac bine. El era aşa de frumos bunico. Hainele Lui erau aşa de albe și părea că strălucesc. A, mi-a mai spus să-ți zic că a fost uşor să găsească casa noastră şi că a lăsat cheile sub covor aşa cum tu i-ai cerut.

 Dumnezeu nu vrea cuvinte sofisticate, ci sinceritate. Roagă- te cu inima. Spune lui Dumnezeu ce ai de spus. Varsă lacrimi si cuvinte…EL  știe. Dacă aveţi inima curată şi vă rugaţi lui Dumnezeu, El ascultă cererea voastră.  Să nu vă rugaţi niciodată pentru răul cuiva! Degeaba ai să te rogi tu la Dumnezeu să facă rău cuiva, pentru că Dumnezeu este bun înainte de a fi drept, şi apoi de unde ştii tu că ai dreptate, pentru că tu eşti subiectiv! Adeseori avem în faţă numai interesul propriu şi uităm de adevăr şi de dreptate. (Părintele Gheorghe Calciu Dumitreasa)

Lasă un răspuns

Comentariul tău
Numele tău