Sfinții zilei

† Sfântul Mare Mucenic Chiriachi; Sfântul Cuvios Toma din Maleon; Sfântul Mucenic Evanghel

Rugăciunea zilei

„RUGĂCIUNE PENTRU FIECARE ZI A VIEȚII  NOASTRE”

„Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, ajută-ne ca fiecare zi a vieții noastre să treacă după voia Ta, să întâmpinăm toate întâmplările zilei ca fiind sfatul Tău spre mântuirea noastră. Ajuta-mi, Doamne, sa cred cu tărie că dacă eu Te caut, Tu mă găsești, că dacă eu Te chem, Tu vei veni, că Tu ești Calea, Adevărul și Viața, că fiecare clipă a vieții mele este în puterea Ta proniatoare. Ajută-mă Doamne, iartă-mă, călăuzește-mă, binecuvântează-mă, luminează-mă și să fie viața mea doar după voia ta.” Amin!

Gândul zilei

*Nu-l invidiaţi pe cel bogat pentru averea sa, pe cel puternic pentru demnitatea sa şi pe cel înţelept pentru ştiinţa sa, căci toate acestea sunt mijloace ale virtuţii doar pentru cei care le întrebuinţează bine, fiindcă fericirea nu stă în ele însele. Dumnezeu nu se uită la fapte, ci la dragostea cu care au fost făcute. Nu e nimic mult când oamenii iubesc puțin, așa cum nu este puțin când oamenii iubesc mult. Fără îndoială că Dumnezeu rânduieşte faptele noastre mai bine decât am putea-o face noi înşine. Nimic nu este atât de propriu firii noastre ca a fi în comuniune cu alţii, a avea nevoie unii de alţii şi a ne iubi unii pe alții.

 Cuvinte de folos de la Sfântul Vasile cel Mare

Știai că?                               

Chivot este o casetă de argint în formă de bisericuță care se așează în altar, în care se păstrează Sfânta Împărtășanie, Sfântul Mir, moaște sau alte obiecte sfințite.

Pilda zilei

”Era odată un om nemulţumit, care se plângea tot timpul că este sărac. Ajunsese să fie supărat şi pe Dumnezeu că nu-i dăduse mai mult noroc în viaţă.

L-a auzit un bătrân înţelept şi l-a întrebat:

– Ai vrea să ţi se taie mâna dreaptă pentru 100 de milioane de lei?

– Nicidecum, răspunse omul îngrozit.

– Dar mâna stângă, insistă bătrânul?

– Cum să-mi tai mâna pentru bani, se indignă săracul.

– Dar, ai vrea să-ţi dai ochii pentru un miliard? Cunosc eu pe cineva, pe un mare bogătaş, care şi-a pierdut vederea şi ar da toată averea lui pentru un transplant de ochi…

– Ferească Dumnezeu! Nu mi-aş da un ochi pentru nimic în lume.

– Păi vezi măi omule, ce bogat eşti, zise înţeleptul, dacă doar mâinile şi ochii tăi valorează mai mult de un miliard. Mulţumeşte lui Dumnezeu pentru cât de bogat eşti. Mulţumeşte lui Dumnezeu pentru că eşti sănătos şi poţi să munceşti cu mâinile tale. Nu râvni la luxul şi bogăţia altora, căci în curând le vor pierde şi vor pleca din lumea aceasta cu mâinile goale, fără să fi avut bucuria de a contempla creaţia lui Dumnezeu, din cauza multor griji pământeşti, din dorinţa de a agonisi cât mai mult.”

Așadar, suntem bogați…suntem săraci?

Lasă un răspuns

Comentariul tău
Numele tău