Sfinții zilei

† Sfântul Cuvios Atanasie Athonitul; Sfântul Cuvios Lampadie.

Rugăciunea zilei

Rugăciune de pocăință

Mărturisesc Ție, Doamne, Dumnezeul meu, Celui în Treime slăvit și închinat: Tatălui și Fiului și Sfântului Duh – păcatele mele făcute în toate zilele vieții mele și până în ceasul de față cu lucrul, cu cuvântul, cu gândul, cu vederea, cu auzul, cu mirosul, cu gustul, cu pipăitul și cu toate simțurile mele sufletești și trupești, prin care Te-am mâniat pe Tine, Dumnezeul meu, și am nedreptățit pe aproapele. Pentru toate acestea mă simt vinovat înaintea Ta și vreau să mă pocăiesc. De aceea, cu smerenie, mă rog: iartă-mă și mă dezleagă de toate păcatele, ca un bun si de oameni iubitor.

Amin!

Gândul zilei

,,Luminătorul trupului este ochiul; de va fi ochiul tău curat, tot trupul tău va fi luminat!’’- Matei 6, 22

Știai că?

Aghiazmătarul reprezintă varianta prescurtată a Molitfelnicului. Aceasta reprezintă cartea care ajută la slujirea celor mai importante slujbe și pe care preoții le săvârșesc cel mai des.

Pilda zilei

Nevoia de Dumnezeu

Un elev s-a plâns într-o zi profesorului său că nu-L întâlneşte pe Dumnezeu. Profesorul i-a răspuns: „Dacă îţi vei spune că ai nevoie de El, atunci Îl vei întâlni pe Dumnezeu”. Elevul nu a înţeles mesajul, motiv pentru care, într-o zi, pe când se aflau în faţa unui râu, profesorul i-a cerut copilului să stea cu capul sub apă. Când acesta a ieşit, profesorul l-a întrebat de ce nu a stat mai mult. Atunci copilul i-a răspuns: „Pentru că simţeam nevoia să respir”. Profesorul i-a răspuns: „Când vei simţi nevoia după Dumnezeu, la fel de puternic precum cea pentru respiraţie, atunci Îl vei întâlni pe Dumnezeu”.

Lasă un răspuns

Comentariul tău
Numele tău