Sfinții zilei

† Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina; Sfântul Mucenic Claudiu, Castor, Sempronian și Nicostrat; Sfântul Mucenic Onisifor și Porfirie; Sfânta Cuvioasă Matroana

Rugăciunea zilei

Rugăciune la ziua numelui sau a nașterii

„Dumnezeule Preasfinte, cum voi putea să-Ți mulțumesc cu vrednicie pentru viața ce mi-ai dat? Tu m-ai scos din în­tunericul neființei și viața mea este un dar al bunătății Tale, care m-a păzit până acum, mă sprijinește în necazuri și-mi întâmpină trebuințele. Tu ești Cel ce priveghezi asupra mea, îndreptezi pașii mei în calea binelui și mă aperi de ispite. Când mă rătăcesc, Tu mă întorci în calea poruncilor Tale; când mă po­ticnesc, Tu mă sprijinești; când cad, Tu mă ridici; și când păcătuiesc, Tu mă întorci și-mi deschizi părin­teș­tile Tale brațe. O, cât de multe sunt datoriile mele către Tine, pentru că mi-ai dat viață și mi-ai dat în toate zi­lele semne despre părinteasca Ta bu­nă­­tate și îngrijire. Plin, așadar, de vie recunoștință, Ție îți închin toate zilele vieții mele, și mai ales această zi de sărbătoare pentru mine, și mă rog cu umilință ca bunătatea Ta să nu mă pă­răsească în tot timpul vieții mele, și înțelepciunea Ta să mă po­vățuiască totdeauna în calea binelui și fericirii, pentru rugăciunile și mijlocirile sfân­tului (numele sfântului al cărui hram porți) și ale Preacuratei Maicii Tale. Amin!”

Gândul zilei

„Succesele nu ne sunt date pentru a ne înfoia în pene, ca în mantiile statuilor, ci pentru a le transforma în dragoste, în dezvoltare și în dăruire pentru cei din jur!”- Părintele Nicolae Steinhardt

Știai că?

Îngerii începători reprezintă ceata care face cunoscută voia Domnului și stăpânesc îngerii ce se află sub ascultarea lor. Misiunea lor este îndreptarea lumii. Aceștia au sub pază toată lumea, țări, orașe, sate, neamuri și biserici. Îi ocrotesc pe conducătorii țărilor și a bisericilor, ajutând la îndeplinirea cuvântului lui Dumnezeu.

Pilda zilei

Rugăciunea unui copil şi a tatălui său 

Un copil primi în dar un joc cu cuburi. Încercă să facă o casă: când îi rămâneau cuburi, când îi erau prea puţine. Tatăl îl primi la el şi-l ajută la făcutul casei. Copilul se bucură nespus. La rugăciunea de seară, în cămăruţa sa, copilul se rugă astfel: „Doamne Iisuse, ajută-mă să fiu şi eu aşa de priceput ca tatăl meu”. Tatăl auzi rugăciunea fiului său. Apoi se rugă şi el: „Doamne Iisuse, ajută-mă să am şi eu o încredere aşa de mare în Tine, ca şi copilul meu”.

Lasă un răspuns

Comentariul tău
Numele tău