Sfinții zilei
Sfântul Mucenic Longhin Sutașul.

Gândul zilei

„Suntem cu Dumnezeu atât cât iubim, atât cât de mult iertăm și acordăm altora prioritate, atât și suntem în viață. Dragostea nu este un sentiment, ci este facerea de bine. În măsura în care ne-am jertfit pentru alții, am oferit ceva altora, i-am ascultat, i-am ajutat, am suferit alături de ei, în aceeași măsură suntem ai lui Dumnezeu. Iar dacă ne dorim să avem întotdeauna dreptate, îi respingem și nu-i putem suferi pe ceilalți…nu este doar rău…este calea care duce către moarte..către moartea sufletului. ” – Piotr Mamonov

Rugăciunea zilei

Rugăciune de mulțumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu
„Doamne, Iisuse Hristoase, Dum­ne­zeul nostru, Dumnezeule a toată milosti­vi­rea și îndurarea, Care ai ne­­măsurată milă, nespusă și neajunsă iubire de oa­meni, căzând acum către a Ta slavă cu frică și cu cutremur aduc Ție mul­țu­mire pentru binefa­cerile de care m-ai învrednicit pe mine, nevrednicul robul Tău. Te slă­vesc, Te laud și Te cânt ca pe un Domn, Stăpân și Făcător de bine. Și iarăși căzând înaintea Ta, Îți mulțu­mesc și cu smerenie mă rog nemăsu­ratei și negrăitei Tale milostiviri ca și de acum înainte să-mi dăruiești faceri de bine, ca să sporesc în dragostea de Tine și de aproapele meu. Izbăvește-mă de tot răul și necazul. Dăruiește-mi liniște. Și mă învrednicește ca în toate zilele vieții mele totdeauna mulțu­mire să-Ți aduc și să grăiesc și să cânt cele preabune Ta­tălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!”

 Pilda zilei

Să vorbești cu Dumnezeu
Într-un sat viețuiau doi vecini care mereu se certau unul cu celălalt. Între ei mereu izbucnea câte o ceartă. Pentru întregul sat, viața devenise de nesuportat. Într-o bună zi, câțiva bătrâni îi ziseră unuia dintre ei:
– Singura ieșire ce-ți mai rămâne este să te duci să vorbești cu Dumnezeu.
– Așa voi face, dar încotro să mă duc?
– Nimic mai ușor. Va fi de ajuns să urci pe acolo pe creasta muntelui și ai să-l vezi pe Dumnezeu. Fără a sta pe gânduri, omul porni să-l întâlnească pe Dumnezeu. După multe și obositoare zile de mers, ajunse pe vârful muntelui. Dumnezeu se afla acolo și îl aștepta.
În zadar se frecă la ochi omul nostru, nu încăpea umbră de îndoială: Dumnezeu avea chipul vecinului său certăreț și nesuferit. Nimeni nu știe ce i-o fi spus Dumnezeu. În tot cazul însă, atunci când se întoarse în sat, nu mai era același. Dar, cu toată purtarea sa de grijă și dorința de împăcare cu vecinul său, tot rău mergeau lucrurile, întrucât celălalt căuta noi și noi pricini de gâlceavă. Bătrânii își spuseră că ar fi bine să meargă și celălalt vecin să-L vadă pe Dumnezeu.
Cu toată încăpățânarea lui, până la urmă izbutiră să-l convingă să meargă pe muntele cel înalt. Iar acolo, pe culme, și el descoperi că Dumnezeu avea chipul vecinului său. Din acea zi, totul se schimbă și pacea începu să domnească peste acel sat.

„Așadar, dacă vrei să-l vezi pe Dumnezeu, uită-te la aproapele tău. Fiecare poartă în el chipul lui Dumnezeu.”

 

Sursa: Realitatea Spirituala

Lasă un răspuns

Comentariul tău
Numele tău