Sfinții zilei
†) Sfântul Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului; Sfântul Mucenic Evplu arhidiaconul.
Duminica  a 7-a după Rusalii; Ap.Romani 15, 1-7; Ev. Matei 9, 27-35 (Vindecarea a doi orbi și a unui mut din Capernaum); glas.6, voscr.7.

Rugăciunea zilei
Rugăciunea către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu

„Apa Nemuririi născând Fecioară, apă de vindecare dă-mi mie, care să-mi spele toate patimile sufletului şi trupului meu, cele purtătoare de moarte. Născătoare de Dumnezeu păzeşte şi izbăveşte de stricăciune poporul tău, cel ce cu dragoste cântă măririle tale. Că tu, eşti tuturor Ocrotitoare şi Povăţuitoare şi Întărire. Fecioară, care ai născut Adâncul milostivirii, luminează sufletul meu cu Strălucirea ta cea purtătoare de Lumină, ca să laud, după vrednicie, adâncul minunilor tale. Preacurată Fecioară, Ceea ce ai născut lumii pe Soarele dreptăţii, alungă întunericul de la cei ce cu credinţă te laudă pe tine. Fecioară, Ceea ce ai dezlegat din dureri pe Eva, prin Preacurată Naşterea ta, Doamnă, dezleagă-mi şi mie durerile patimilor sufletului şi ale trupului. Acum și pururea și-n vecii vecilor, Amin!”

 Gândul zilei
„ Întotdeauna mă simt fericit, știi de ce? Pentru că nu aștept nimic de la nimeni; așteptarea întotdeauna doare. Problemele nu sunt eterne, ele au întotdeauna o soluție, singurul lucru care nu este rezolvat este moartea. Nu lăsa pe nimeni să te insulte, să te umilească sau să-ți scadă stima de sine. Strigătul este sufletul lașilor, al celor care nu au dreptate. Întotdeauna vom găsi oameni care vor să dea vina pe tine pentru eșecurile lor și fiecare primește ceea ce merită.
Trebuie să fim puternici și să ne ridicăm din piedicile pe care ni le aruncă viața, pentru a ne avertiza că după un tunel întunecat plin de singurătate, vin lucruri foarte bune.
„Fiecare nor are o căptușeală argintie. Așadar, bucurați-vă de viață, care este foarte scurtă, iubiți-o, fiți fericiți și zâmbiți mereu. Doar trăiește intens pentru tine și prin tine. Amintiți-vă:
Înainte să te cerți… Respiră;
Înainte să vorbești… Ascultă;
Înainte să critici… Examinează-te;
Înainte să scrii… Gândește;
Înainte să rănești… Simte;
Înainte să renunți… Încearcă;
Înainte să mori… TRĂIEȘTE.
Cea mai bună relație nu este cea care unește oameni perfecți, ci cea în care fiecare individ învață să trăiască, cu defectele celorlalți și să le admire calitățile. Cine nu prețuiește ceea ce are, va regreta într-o zi că l-a pierdut, iar cine greșește va primi într-o zi ceea ce merită.
Dacă vrei să fii fericit, fă pe cineva fericit; dacă vrei să primești, dăruiește puțin din tine;
înconjoară-te de oameni buni și fii unul dintre ei. Nu uita, uneori cel la care te aștepți cel mai puțin este cel care îți va oferi experiențe bune. Nu vă stricați niciodată prezentul pentru un trecut care nu are viitor. O persoană puternică știe cum să își țină viața în ordine. Chiar și cu lacrimi în ochi, reușește să spună cu un zâmbet „Sunt bine”. – William Shakespeare.

Pilda zilei
Despre milostenie…

Să faceţi milostenie, pomană. Daţi de pomană. O, dacă aţi şti…Şi Vlahuţă spune: „mila e toată Scriptura!“. Cel mai mare lucru posibil ăsta este. Pentru că atunci înseamnă că iubeşti. Şi, iată, înseamnă educaţie. Domnule, dacă spune: Însutit veţi primi, nu te teme că sărăceşti. Vrei să te îmbogăţeşti?
Dă! Dar ce, urmărim să ne îmbogăţim?
Mă doare inima de cel sărac. Nu te doare inima de el, deloc?
Eu am fost surprins de un cerşetor, care era fără picioare, pe stradă. Şi ăsta aştepta să îmi vărs buzunarele, nu glumă. Dar eu n-aveam nimic. S-a întâmplat să n-am nimic. Mergeam pe jos, nu aveam bani de maşină. Şi i-am spus:
„Frate, nu te supăra, n-am nimic, dar îţi dau o mână caldă!“.
„O, părinte, aşa ceva nu mi-a dat nimeni“. Şi-mi zic: „Am brodit-o! Am biruit!“.
Ei, vreau să vă spun: nu fiţi nepăsători. Şi nu aşteptaţi să-i întâlniţi. Căutaţi-i!
Căutaţi-i, pentru că, găsindu-i pe ei, te-ai găsit pe tine. Te-ai consemnat acolo, sus.
 Nu te poate uita Mântuitorul, nu te poate uita când faci o milostenie. Şi rupeţi din voi cu orice chip. – Arhim. Ioanichie Bălan, Ne vorbeşte Părintele Arsenie (Papacioc), vol. I, Ed. Episcopiei Romanului, 1996, pp. 142-143.

 

Sursa: Realitatea Spirituala

Lasă un răspuns

Comentariul tău
Numele tău