Sfinții zilei  

Sfinții doctori fără de arginți Cosma și Damian, cei din Asia

Rugăciunea zilei

Rugăciune pentru biruirea patimii judecării aproapelui

Doamne, nu mă lăsa să-mi închipui despre mine precum că aș fi cel mai bun dintre oameni, ci să gândesc ca despre unul care este mai rău decât toți și să nu osândesc pe nimeni, ci doar pe mine însumi să mă judec cu asprime. Amin!”

Gândul zilei

 ,,Binele creează. Răul distruge.”- Sfântul Dionisie Areopagitul

Știai că?

Îngerii, conform Bibliei reprezintă, ființe superioare oamenilor în ceea ce privește puterile și abilitățile. Aceștia viețuiesc în cer iar la slujba Sfântului Botez, fiecare persoană primește câte un înger protector. Îngerii sunt clasificați în 9 cete: Serafimi, Heruvimi, Tronuri, Domniile, Puterile, Stăpânii, Începători, Îngeri și Arhanghelii.

Pilda zilei

Greutățile din drumul nostru 

Odată, într-o ţară, demult, regele ei dădu ordin să se pună o piatră mare de tot, chiar în mijlocul unui drum. Apoi se ascunse în apropiere, ca să vadă dacă vreun supus al lui va înlătura piatra sau nu.
Unii dintre cei mai de seamă oameni ai regatului, sfetnici, bogaţi comercianţi, curtezani, sosiră, priviră piatra şi doar o înconjurară. Mulţi dintre ei chiar îl învinuiră pe faţă pe rege pentru că nu se îngrijeşte de starea drumurilor din regat, dar niciunul nu făcu nimic ca să înlăture piatra cu pricina.
Atunci, un simplu ţăran, ce îşi ducea verdeţurile la piaţă, se apropie. Îşi lăsă coşurile pe jos, în drum, şi încercă să mişte piatra către marginea drumului. La început nu reuşi, dar apoi, după multă caznă şi sudoare, izbândi. În timp ce îşi aduna coşurile lui cu verdeaţă, văzu o pungă cu bani, chiar acolo unde se aflase piatra.
În pungă se aflau o mulţime de monede de aur, şi un înscris al însuşi regelui, prin care acesta îl făcea stăpân peste acea pungă cu bani pe cel care va fi înlăturat piatra din drum. Astfel, ţăranul descoperi şi învăţă ceea ce alţii niciodată nu ajunseră să înţeleagă.

FIECARE GREUTATE PE CARE O ÎNTÂMPINI, ÎŢI OFERĂ ŞANSA DE A URCA O TREAPTĂ MAI SUS, PRIN ÎNVINGEREA EI!

Lasă un răspuns

Comentariul tău
Numele tău