Sfinții zilei
Sfântul Sfințit Mucenic Dionisie Areopagitul; Sfântul Mucenic Teoctist.

Gândul zilei
,,Când nu te afli în Biserică, să spui tainic în sinea ta „Miluieşte-mă, Doamne!”
Strigă la Dumnezeu cu gândul tău, fără să-ţi mişti buzele!
Dumnezeu ne aude şi atunci când tăcem. Nu este atât de important unde, ci cum ne rugăm. Chiar şi când te afli în baie să te rogi. Să te rogi oriunde ai fi. Întreaga zidire este biserica lui Dumnezeu. Tu însuţi eşti biserica lui Dumnezeu şi cauţi loc unde să te rogi?
În faţa evreilor era marea, iar din spate veneau ameninţător egiptenii. Atunci, Moise a fost cuprins de o aşa de mare spaimă, încât a cerut ajutor lui Dumnezeu fără să spună nici un cuvânt. Şi chiar dacă vocea lui Moise nu se auzea, Domnul l-a întrebat: Ce strigi către Mine?. Aşadar, Dumnezeu l-a auzit chiar dacă nu spusese nimic. Aşa şi tu, atunci când eşti ispitit, să ceri tainic ajutor de la Dumnezeu. El este tot timpul alături de tine, de aceea nu trebuie să I te adresezi într-un fel anume, aşa cum faci cu oamenii. Vei striga şi Domnul te va auzi; la strigătul tău El va zice: „Iată-mă!”. Dacă ai mereu inima curată, Dumnezeu te va auzi oriunde şi oricând.”-  Sfântul Ioan Hrisostom.

Rugăciunea zilei
Condac – Sfântul Dionisie Areopagitul, glasul al 8-lea

„Prin ușile cerurilor trecând cu Duhul, ca un ucenic al Apos­tolului celui ce a ajuns până la al treilea cer, Sfinte Sfințite Dionisie, te-ai îmbogățit cu toată cunoștința celor negrăite și ai luminat pe cei ce ședeau mai înainte în întunericul necunoștinței. Pentru acesta strigăm: bucură-te părinte a toată lumea.”

Pilda zilei
Croitorul

Un croitor bătrân locuia într-un sat mic și coasea haine foarte frumoase și le vindea la un preț bun. Într-o zi, un sătean sărac a venit la el și i-a spus:
– Faci mulți bani din afacerea ta, de ce nu-i ajuți pe săracii din sat?!
– Uită-te la măcelarul din sat care nu are mulți bani și totuși în fiecare zi împarte săracilor bucăți de carne gratis.
Croitorul nu i-a răspuns și a zâmbit încet. Bietul om  a ieșit supărat pe croitor și a zvonit în sat că croitorul este bogat dar avar, așa că oamenii satului s-au supărat pe croitor. După un timp bătrânul croitor s-a îmbolnăvit și niciunul dintre săteni nu i-a dat nici o atenție și a murit singur. Zilele au trecut și sătenii au observat că măcelarul nu mai trimite carne gratuită săracilor. Întrebat de ce, el a spus :
 – Bătrânul croitor îmi dădea în fiecare lună o sumă de bani pentru prețul cărnii pe care o trimiteam la săraci, iar după ce a murit m-am oprit.
________
Nu judeca pe nimeni din ceea ce vezi la el, poate avea alte lucruri în viața lui.
Dacă le-ai ști, ți-ai schimba judecata despre el.

Sursa: Realitatea Spirituala

Lasă un răspuns

Comentariul tău
Numele tău