Sfinții zilei
†) Sfântul Cuvios Hariton Mărturisitorul; Sfântul Proroc Baruh; Sfântul Cuvios Neofit Zăvorâtul din Cipru.

Gândul zilei
„Părinți, încredințați-vă copiii în ocrotirea Domnului și-a Maicii Domnului!…Și-o rugăciune către Maica Domnului pentru copii tăi, o rugăciune plină de har, pentru binele copiilor tăi…
Iar lucrul cel mai însemnat, rugaţi-vă Domnului să-i păzească de săgeţile şi de smintelile vrăjmaşului, şi încredinţaţi-i acoperământului Maicii Domnului.” – Sfântul Macarie de la Optina.

Rugăciunea zilei

Rugăciune rară către Maica Domnului pentru copii tăi.

O, neânfricată, nepătată, neântinată, fără prihană, Preacurată Fecioară, a lui Dumnezeu Mireasă, care pe Dumnezeu-Cuvântul, prin preaslăvită naşterea ta cu oamenii L-ai unit şi firea cea lepădată a neamului nostru cu cele cereşti ai împreunat-o; ceea ce eşti singură nădejdea celor fără de nădejde şi celor biruiți ajutătoare; grabnică folositoare celor ce aleargă la tine şi tuturor creştinilor scăpare; nu te scârbi de mine, cel păcătos şi întinat, care cu urâte gânduri şi cu cuvinte şi cu fapte, pe mine de tot netrebnic m-am făcut, şi prin lenea dulceților vieții cu voia rob m-am făcut; ci, ca ceea ce eşti Maica iubitorului de oameni Dumnezeu, cu iubirea de oameni, milostiveşte-te spre mine, păcătosul şi întinatul, şi primeşte rugăciunea mea, ce se aduce ție din buze necurate pentru copiii mei; iar pe Fiul tău şi Stăpânul nostru şi Domnul cu îndrăznirea ta de Maică cuprinzându-L, roagă-L să-mi deschidă şi mie milostivirile cele iubitoare de oameni ale bunătății Sale și să se milostivească de copii mei!
O, Preasfanta Stapana, Fecioara, de Dumnezeu Nascatoare, mantuieste si ocroteste pe fiii mei (numele copiilor… ). Ocroteste-i pe ei cu acoperamantul tau de Maica, pazeste-i pe ei intru frica de Dumnezeu si intru ascultarea de parinti si roaga-te Domnului nostru si Fiului tau sa le daruiasca lor ceea ce le este de folos pentru mantuirea lor. Îi incredintam pe ei purtarii tale de grija, Maica, ca tu esti Acoperamant dumnezeiesc al robilor tai. Amin.

Pilda zilei

,,Să nu te-ntorci în locul unde n-ai fost primit. Sunt multe alte locuri unde vei fi iubit.
Să nu răspunzi cu ură, atunci când eşti blamat,
Fii calm, căci viaţa are lecții,  pentru toţi de dat.
Să nu te-ncrezi în cei care vorbesc, de alții cu dispreţ.
Oricând poţi fi tratat şi tu, cu acelaşi preţ.
Să nu-i privești de sus pe cei mai slabi ca tine.
Azi poți avea de toate, dar nu se ştie mâine…
Să nu pui preţ pe lucruri ce n-au nici o valoare.
Nu fi atras de slavă, căci slava-i trecătoare.
Să nu-ți judeci părinţii că-s simpli sau ţărani,
Căci cei mai trişti din lume sunt cei ce sunt orfani.
Să nu-ţi fie ruşine de unde ai plecat,
La casa părintească eşti cel mai aşteptat.
Să nu-ţi faci fericirea pe lacrima cuiva,
De tot ce faci în viață vei da răspuns cândva.”

Sursa: Realitatea Spirituala

Lasă un răspuns

Comentariul tău
Numele tău