Sfinții zilei
 Sfântul Ierarh Eumenie, Episcopul Gortinei; Sfânta Muceniță Ariadna.

Gândul zilei
„Prin răbdarea voastră se va mântui sufletul vostru. La vreme de necaz avem doar o singură soluţie: rugăciunea şi răbdarea. Când eşti în necaz, aşteaptă rezolvarea, iar când e linişte şi pace, să ştii că te aşteaptă necazurile. În această viaţă trecătoare, momentele de bucurie şi necaz îşi schimbă permanent locul. Nici chiar sfinţii lui Dumnezeu n-au fost scutiţi de aceste tulburări. Nimeni nu e scutit de ele”.- Cuviosul Ioan de la Valaam.
 
Rugăciunea zilei
 „Doamne Dumnezeule, care ai îngăduit diavolului să ispitească în Rai pe strămoșii noștri, Adam și Eva, spre a le încerca ascultarea și supunerea, Cel ce ai îngăduit diavolului să ispitească prin groază și suferințe grele pe Dreptul Iov, pentru a i se vădi virtuțile și credința; Cel ce ai dat îngăduință satanei să se apropie cu ispitire de Însuși Fiul Tău, pentru ca, înfrânt și rușinat, acel duh blestemat să audă din gura Mântuitorului lumii cuvintele: „Inapoia mea, satano, căci este scris: Domnului Dumnezeului tău să I te închini și numai Lui Unuia să-I slujesti!”. Tu, Cel ce tuturor dreptțlor și sfinților Tăi le-ai dat vremuri de ispitire, de primejdii, de necaz și de grele îndoieli, pentru ca, prin ele lămurindu-se, să biruie și să rămână și mai întăriți în credință, în nădejdea, în dragostea și în supunerea cea către Tine. Amin!”

 Pilda zilei

Cinstita Cruce este apărătoare, păzitoare şi ucigătoare de tot răul. De asemenea, agheasma este protectoare şi vindecătoare de trup şi de suflet. În fiecare dimineaţă, când suntem pregătiţi să bem trei guri spunând: În numele Tatălui şi-al Fiului şi-al Sfântului Duh. Amin.
– Apoi să ungem faţa cu agheasmă în formă de Cruce spunând: „spre luminarea sufletului şi a trupului.”
– Apoi ochii spunând: „spre înălţarea ochilor mei la Cel ce locuieşte în ceruri,”
– Apoi gura spunând: „să graiască înţelepciune şi cugetul inimii mele pricepere,”
– Apoi gâtul spunând: „să Te laud şi să Te slăvesc în veci,”
– Apoi pieptul spunând: „spre vindecarea sufletului şi a trupului,”
– Apoi palmele zicând: „mâinile Tale m-au facut şi m-au zidit,”
– Apoi genunchii spunând: „să meargă în cărările Tale, în tot lucrul bun.”
– Și la urmă ceafa spunând: „cel ce vrea să vină după Mine să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să-Mi urmeze Mie.”

Sursa: Realitatea Spirituala

Lasă un răspuns

Comentariul tău
Numele tău