Sfinții zilei
†) Sfântul Ierarh Dionisie, Episcopul Cetății Albe – Ismail; Sfânta Muceniță Sofia (Înțelepciunea) și ficele ei: Pistis (Credința), Elpis (Nădejdea) și  (Dragostea).

Gândul zilei
„Toate sunt din îngăduința lui Dumnezeu! Dumnezeu îmi dă boală, ca să îi înțeleg pe cei bolnavi. Îmi dă neajunsuri, să îi înțeleg pe cei săraci. Îmi îngăduie întristare, să înmulțesc rugăciunea! Îmi îngăduie bârfă și clevetire, să exersez iertarea și credința! Dumnezeu îmi îngăduie boală, lipsuri, eșecuri, ca să mă regăsesc în cei asemenea și să mă rog pentru ei, mai fierbinte și zelos!

Rugați-vă unii pentru alții, dragilor! Nu vă ofensați reciproc! Atenția, delicatețea in comunicare și empatie cu ajutor, sunt calități ale sfinților!” – Preotul Nicolai Boian.

Rugăciunea zilei

Rugăciune de mulțumire către Maica Domnului

„Preasfântă Fecioară, Preacurată Maică Născătoare de Dumnezeu, Îți mulțumesc că ne ești și nouă Mamă Bună, Iubitoare și Grabnic Ajutătoare! Îți mulțumesc pentru toate icoanele Tale făcătoare de minuni și pentru tot Harul care se revarsă prin ele! Îți mulțumesc Măicuță pentru toate comunicările Tale sfinte, pentru sănătate, pentru ajutor, pentru grija Ta de Mamă Iubitoare față de noi toți! Îți mulțumesc că nu ne lași pradă celui rău, ci ne aperi și ne acoperi sub Sfânt Acoperământul Tău! Iartă-mă Măicuță pentru multele mele păcate și Te rog ajută-mă să mă pocăiesc pentru toate greșelile mele din această viață! Îți mulțumesc că Te rogi pentru noi și că duci rugăciunile noastre la Bunul Dumnezeu, ca să ne ajute să trecem din viața aceasta la viața veșnică! Îți mulțumesc Măicuță că Te rogi pentru întoarcerea la credință a celor din familia mea, dar și a celor care-L caută pe Dumnezeu și încă nu L-au găsit! Îți mulțumesc Măicuță pentru grija Ta de Mamă, pentru iubirea Ta sfântă și pentru tot ajutorul Tău! Și eu Te iubesc, Te preamăresc și Îți mulțumesc pentru toate! Amin!”

 Pilda zilei

Un avocat a venit în pustie pentru a vesti unui monah ce trăia într-o peșteră  că unul dintre părinții săi trecuse la cele veșnice și îi lăsase prin testament drept moștenire o mare bogăție.
– Când a murit?, a întrebat monahul.
– A fost înmormântat în urmă cu câteva zile.
– Atunci e o greșeală, a spus monahul. Nu putea să-mi lase bogăția, căci am murit înaintea lui. Și monahul a refuzat averea.-  Apoftegmele Părinților – Când poti ,,muri” pentru lume!

 

Sursa: Realitatea Spirituala

Lasă un răspuns

Comentariul tău
Numele tău