Sfinții zilei
Înainte-prăznuirea Înălțării Sfintei Cruci; † Târnosirea bisericii Învierii din Ierusalim; Sfântul Sfințit Mucenic Corneliu Sutașu și Ciprian, Episcopul Cartaginei; †) Sfântul Cuvios Ioan de la Prislop; † SfințiiMucenici din Dobrogea; Macrobie, Gordian, Ilie, Zotic, Lucian și Valerian.

Gândul zilei

„Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte. Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă. Dragostea nu cade niciodată.” – Sfântul Apostol Pavel 3 – 67.

Rugăciunea zilei
„Rugăciunea Mulțumirilor”

Îţi mulţumesc Doamne

Îţi mulţumesc azi, că sunt, pentru ziua de mâine.

Îţi mulţumesc că am pe masă o pâine….

Îţi mulţumesc pentru stropii de ploaie,

Pentru fructe, păsări, flori,

Pentru soarele care răsare în zori,

Pentru cerul cu licăr de stele,

Pentru toate zilele vieţii mele,

Pentru firul de apă izvorât din fântână,

Pentru harul ce-mi poartă a mea mână

Pe-arcuş de vioară, pe pânză, pe piatră,

Pentru viersul ce curge din mine spre Cer.

Mulţumesc pentru omul blajin şi sincer.

Mulţumesc pentru haina pe care o port,

Pentru tot ce mă doare şi totuşi suport.

Îţi mulţumesc pentru cântecul de păsărele

Pentru toate încercările vieţii mele.

Mulţumesc pentru puiul de om ce se va naşte.

Îţi mulţumesc că ai Înviat în noaptea de Paşte.

Am atâtea lucururi pentru care să-ţi mulţumesc,

Că nu ar fi de ajuns o mie de ani să trăiesc! – Părintele Arsenie Boca.

Pilda zilei
Secretul păcii în familie este să nu te cerți niciodată

Un bărbat și o femeie erau căsătoriți de peste 60 de ani. Ei împărtășeau totul și discutau despre orice. Nu aveau secrete unul față de celălalt, cu excepția unei cutii de pantofi pe care femeia o ținea pe dulapul ei de haine, și despre care l-a atenționat pe soțul ei să nu o deschidă sau să o întrebe vreodată. În toți anii trăiți împreună, el nici nu s-a gândit la cutie, dar într-o zi, bătrânica lui soție se îmbolnăvi foarte tare iar șansele să mai trăiască erau foarte mici. Cum niciodată nu se ocupase de treburile casei, bătrânelul a trecut de grabă să facă ordine- sprijinindu-se pe ajutorul soției. A venit rândul cutiei, nu știa bine cum să procedeze- așa că a luat-o de pe dulap și a pus-o lângă patul bolnavei. Cu privirea liniștită ea i-a spus că a venit timpul să afle și el ce era în cutie. Când a deschis-o, în cutie erau două păpuși croșetate și o grămadă de bani. El a întrebat-o despre semnificația conținutului acestei cutii: Când ne-am căsătorit, bunica mi-a spus că secretul păcii casei este să nu te cerți niciodată. Așa că m-a sfătuit- ca întotdeauna când mă voi supăra pe tine, să tac și să croșetez o păpușică.
Bătrânelul era atât de impresionat, încât abia își putea stăpâni lacrimile. Doar două păpuși erau în cutie! Ea fusese supărată numai de două ori în toți cei 60 de ani!
Iubito, spuse el, înțeleg existența păpușilor, dar toți acești bani?
Oh, zise ea, aceștia sunt banii pe care i-am obținut din vânzarea păpușilor!

Sursa: Realitatea Spirituala

Lasă un răspuns

Comentariul tău
Numele tău